Carriere distalizer 

 


De Carriere Distalizer is een orthodontisch apparaat ontworpen om een beet te corrigeren of om extra ruimte te maken voor de hoektanden. De effecten zijn verwant aan die van een orthodontische buitenbordbeugel, en het duwt de tanden/kiezen in de juiste richting door middel van het gebruik van elastiekjes.

De Carriere Distalizer bestaat uit 3 delen:
2 staafjes voor de bovenkant en 1 gedeelte voor de onderkant. De bovenste staafjes zijn een gebogen metalen staaf die aan de tanden is bevestigd. Het ene uiteinde zit vast aan de kleine kies, terwijl de andere vastzit aan de grote kies. De onderkant van het beugeltje heeft 2 bandjes. Beide bandjes zijn bevestigd om de grote kiezen wat zich verbind met een ijzer stangetje die aan de binnenkant van de tanden loopt. Elastieken gaan ervoor zorgen dat de beugel actief wordt. De elastieken worden gedragen van een haakje van de onderkant van de beugel naar de bovenkant van de beugel. De afspraak wanneer je de beugel krijgt, krijg je nog wat lichtere elastieken mee om hieraan te wennen. Wanneer je op de 1e controle afspraak komt, krijg je van de orthodontist strakkere elastiekjes mee.
Wanneer de Distalizer de beet van de patiënt heeft gecorrigeerd of de zo nodige extra ruimte heeft gemaakt voor de hoektanden, zal je beugeltje eruit mogen. De meeste patiënten moeten de Carriere Distalizer mogelijk 6 maanden dragen.
De controle afspraken zijn eens in de maand.